top of page

Født: 18. oktober 1963 i Stavanger

Gift med artisten Karoline Krüger.

Sammen har de to barn, Sophie og Emma,

og bor i Bergen.

 

Sanger og låtskriver, har utgitt 20 soloalbum 

og holder rundt 40 konserter over hele landet

hvert år. 

Fikk Prøysenprisen i 2009, har vært

nominert til Spellemannsprisen  tre ganger i

pop-klassen og har mottatt den en gang. 

 

Har solgt totalt over en halv million plater.

Her følger en utvidet CV med en del punkter i historien om unge Dagsland:

 • Vokst opp i Stavanger, på Stokka, faretruende nær byens sosietetsstrøk, Egenes.

 • To søsken, en eldre bror som synger steinbra, og en søster som har fått alt av familiens idrettstalent i ett.

 • Trådt barneskoene på Eiganes Barneskole, Kannik Ungdomsskole, St. Svithun Gymnas.

 • Hadde som student liten epistel på Stavanger Læreskole som endte papirløst.

 • Senere ex. phil, storfag i Juss og grunnfag i Nordisk Litteratur og Språk ved Universitetet i Bergen.

 • Musikk; guttesopran med lys i hånden i Stavanger Domkor 1975-1977.

 • Tenor i Sentralkoret for Stavangerskolene 1978-1980.

 • Spilte piano i 7 år, gikk til sangpedagog i 2 år.

 • Hørte og spilte kun klassisk, og drev sin pianolærerinne til vanvidd ved å nekte å spille annet enn Griegs lyriske stykker de siste 3 årene av denne karrieren.

 • Så kommer en overgangsperiode, der Edvard Griegs stykker blir skjøvet i bakgrunnen av klassiske light-versjoner arrangert av James Last. Dette er en periode han snakker lite om, men ryktene sier at også Roger Whittaker skal ha stått høyt i kurs. Reddes av storebroren Jon, som får omvendt den lille poden med kraftige injeksjoner av Paul McCartney, en injeksjon som sannsynligvis varer livet ut.

 • Var sterkt preget av sjenanse, noe som gikk over med et brak da han entret Ten-sing-koret «Sky-Sing», der han straks fikk heltestatus, ettersom kombinasjonen høy tenor / grønn militærjakke /nei-til-atomvåpen-button her ble vurdert svært høyt.

 • Startet bandet «tor og liv» i 1980, som også var orkester til Sky Sing. Deltok også som korist med «Madlaveien 24», en soulgruppe med 10 medlemmer. Koret under Rocke-Nm 1980 iført rød fotballdrakt.(!)«Tor og Liv» sin demo vekket Erik Hillestads interesse, og kontakt ble skapt.

 • Høsten 1982 debuterte han sammen med Ove Thue og Susanne Fuhr/Gudny Aspaas på den kontroversielle musikalen «Dans Med Oss Gud». Alternativ liturgi i beste sendetid på TV fikk svært blandet mottakelse, og kritikerne ble definitivt ikke blidgjort da Dagsland i Stavanger Aftenblad uttalte at de som ikke likte platen kunne bruke den som frisbee.

 • Ble med i «Løgnaslaget» med Per Inge Torkelsen, Steinar Lyse m fl. i 1982 som deres seriøse alibi. Deltok på 2 plater og 1 revy.

 • Lanserte singelen «Hendt i Dag» på Kirkelig Kulturverksted i 1984, med Erik Hillestad som produsent.

 • Første LP i 1985, og første ordentlige Tv opptreden med eget stoff våren 1985 på Frokost - Tv, iført Henry Notakers dressjakke.

 • Deltok også på folketoneplaten «Med Røtter i Himmelen» sammen med Rønnaug Foss Alsvik, Henning Sommerro m. flere høsten 85.

 • Ble korist i 1986 for «Tomboy», og gjorde 120 konserter med dem i 1986/87. Deltok disse årene mye på plate og rikskringkasting som korist for atskillige artister, fra Tin Drum via Bjørn Eidsvåg til Sissel Kyrkjebø m fl. Har etterhvert deltatt som korist/arrangør på et 40-talls norske og svenske plater. Gjorde uutslettelig inntrykk som dansende korist bak Ketil Stokkan og Great Garlic Girls under den internasjonale finalen i Bergen i 1986. Mere Grand Prix; «I Samme Båt» skrevet av Amund Enger og Erik Hillestad ble i 1987 nr. 7 i den norske finalen med Sigvart som solist.

 • Året 1987 innebar også en utgivelse av singelen «Folket Som Danser», til inntekt for FN`s Jordbruksfond. Utført i vakker duett med en ung Sissel Kyrkjebø. Ellers innebærer året også en Cd-utgivelse; «De Umulige», Sigvarts kunstneriske gjennombrudd.

 • Begynner da å ha duo-konserter med Iver Kleive i tillegg til band-konsertene, og gjør fra da av omkring 40-50 opptredener «laiv» hvert år.

 • Begynner samarbeidet med Arne Fjørtoft og Rune Hersvik i Worldview International Foundation, som jobber med kommunikasjon verden over. Deltar på flere studiereiser til Asia sammen med organisasjonen, noe som resulterer i flere nye sanger skrevet av Hillestad/Dagsland.

 • Reiser til Thailand, Bangladesh, Sri Lanka og Burma, for å nevne noen land.

 • I 1988 kommer «Seculum Seculi» Cd nummer 3, som inneholder blant annet «Den 4 Verden», en sang om verdens urbefolkning, og samsang med et gregoriansk mannskor på tittellåten. I tillegg inneholder platen låter som “Kan eg gjørr någe med det” og “Naken Hud”.

 • I 1990 utgis «Alt Eg Såg», Sigvarts til da største salgssuksess. Mottar gullplate og får spelemannspris i klassen «Pop» i 1991.

 • Samleplaten «Beste Ballader» kommer i 1991, og Cd`en «Bedre Enn Stillhet» utgis i 1992, en plate hvor blandt andre Arild Andersen og Paolo Vinaccia deltar sammen med Iver Kleive og Eivind Aarseth.

 • Mottar Juliusprisen fra Nopa i 1993.

 • Utgir «stup» i 1994, en plate innspilt i Argentina med en blanding av norske rockemusikere og stedets virtouse tangomusikere. Knut Reiersrud, Stene Osmundsen fra «September When» samt navn som Nestor Marconi, som er Piazollas arvtaker på bandoneon og bassisten Hector Consolle. Får “Årets verk”-pris for denne Cd`en fra NOPA. Spellemannsnominert.

 • Så kommer salmeplaten «Det er makt i de foldete hender» i 1995, en plate som blir en av Sigvarts største suksesser både kunstnerisk og salgsmessig. Terje Rypdal, Iver Kleive og Ole Edvard Antonsen deltar, platen nærmer seg nå 55000 solgte eksemplarer.

 • Utgir i 1996 platen «Laiv med Stavanger Symfoniorkester», som er et opptak av 2 konserter gjort i Stavanger Konserthus med byens symfoniorkester under arrangement og ledelse av Håkon Berge. Inneholder 14 låter, 12 gamle og 2 nye. Uttaler selv at disse konsertene er et foreløpig høydepunkt i hans laivkarriere.

 • Utgir i 1998 albumet «Fri» med Bjørn Nessjø som produsent, det første albumet som kun har både tekster og melodier signert Dagsland selv. Avslutter dermed det lange og vellykkete samarbeidet med Erik Hillestad og Kirkelig Kulturverksted. David Rhodes, gitarist som spiller fast med Peter Gabriel og blandt annet deltar på «Flowers In The Dirt» av Paul McCartney (1989) deltar sammen med brødrene Per Og Sven Lindvall, i tillegg til mange andre fremragende musikere. Også denne platen spellemannomineres i klassen «Beste Mannlige Artist».

 • Utgir i 2001 for første gang i sin karriere et engelskspråklig album, «Soul Ballads», med tekster av ham selv og Mike McGurk. George Wadenius er sentral i albumet som gitarist, arrangør og delprodusent med Sigvart selv og Bjørn Nessjø. Et lite deja-vu for Dagsland, som gjorde høyst middelmådig suksess med Blood Sweat & Tears covere i begynnelsen av 80-tallet. Wadenius var nemlig fast medlem i bandet, og har også spilt live med Simon & Garfunkel og Steely Dan. Ellers medvirker igjen Per Lindvall samt Gulleiv Wee, Bengt Egil Hanssen, Børge Petersen Øverleir m,fl. Nomineres til HitAwards 2001 for radioslageren “Round & Round”.

 • Høsten 2001 utgis «Sigvarts Favoritter» av Kirkelig Kulturverksted, en samling med låter fra alle albumene gitt ut til nå.

 • Deltar høsten 2002 på juleplaten «De Skjedde I De Dager» med Oslo Gospel Choir og Prinsesse Märtha Louise, selger trippel platina (120.000) i Norge samt 10000 i Sverige. Juleturneen samler 55000 mennesker på 27 konserter.

 • Gir i 2003 ut albumet «Hjemmefra», utgitt på EMI Records,og Sigvart er tilbake med eget stoff på morsmål. Innleder her et samarbeid med produsent Gulleiv Wee, som også spilte på “Soul Ballads” og turneer siden 1998. I tillegg spiller Bernt Rune Stray, Torjus Vierli, Inge Engesvold og Karl Oluf Wennerberg på platen, samt at Katarina Millton Almgren korer. Almgren har koret på totalt 5 Sigvart-plater, den forrige var i 1995 med “Det Er Makt I De Foldete Hender”. “Hjemmefra” selger til gull.

 • Utgir allerede året etterpå (2004) "Underlig Frihet", som bl. a. inneholder 3 duetter henholdsvis med Karoline Krüger, Jan Toft og Solveig Slettahjell. Platen selger til gull, og singelen "Ka e du redd for" blir en av hans mest radiospilte låter noensinne. Samme band som sist, i tillegg til at Ingfrid Straumstøyl korer.

 • Feirer 20-årsjubileum som plateartist høsten 2005/våren 2006 med å holde 3 jubileumskonserter i Stavanger, Oslo og Bergen. Dagsland gjør 2 låter fra hver plate, og fremfører låtene kronologisk. Konsertene varer 3 timer, er alle utsolgte, og byr på et bredt spekter av gjestesolister som har vært med i en eller annen musikalsk sammenheng opp i gjennom karirieren. Karoline Krüger, Terje Rypdal, Maria Arredondo, Bjørn Eidsvåg, Erik Hillestad og Gunnar Roalkvam er blant gjestene. Dog deles publikum i to fraksjoner under den lange konserten; Den første fraksjonen lar seg imponere av at Gud selv kommer med en hjertlig hilsen til jubilanten. Den mer skeptiske delen av publikum mener bestemt at vårherre tidvis lød som Sigvarts kamerat Kåre Conradi under hilsenen, og denne mistanken ble delvis styrket av at skuespilleren ble obervert vakende rundt Jacobkirken timer før forestillingen. Det har ikke lykkes cw-redaksjonen å få en oppklarende kommentar fra artisten selv om dette emnet.

 • Vender tilbake til Kirkelig Kulturverksted etter 11 år i eksil, og utgir høsten 2007 Cd`en ”Forandring” , med Erik Hillestad tilbake bak spakene som produsent.

 • I tillegg til 5 musikere i bandet deltar 16 musikere fra Stavanger Symfoniorkester under ledelse og arrangement av Håkon Berge samt Ingfrid Straumstøyl på kor sammen med Sigvart selv. Trompetisten Per Jørgensen deltar på en låt. Tekstene er nok en gang hovedsaklig skrevet av Sigvart og Mike McGurk, ispedd 2 av henholdsvis Roalkvam og Hillestad. Melodiene er som vanlig av Sigvart, resten av arrangementene likeså. Sigvart mottar her sine beste kritikker noensinne for en plate, og både Aftenposten, Vg, Dagbladet, Bt og Aftenbladet gir cd`en 5`er.

 • Utgir i 2009 den engelske hymneplaten "Hymns", en oppfølger til den norskspråklige samleplaten fra 1995, sammen med Iver Kleive og to stjernemusikere, Lewj Soloff (Trompet) og Snowy White (Gitar). Soloff var fast medlem i Blood, Sweat & Tears, og har fartstid også med Frank Sinatra, Barbra Streisand, Gil Evans, Diana Krall og en rekke andre jazzlegender i utvalg. Snowy White har sitt eget band, The White Flames, men ble kjent for sitt gitarspill med Pink Floyd både på CDer og turneer rundt åttitallet, vi snakker rett og slett om "The Wall" og slikt småsnacks. Tuirnerer nå fast med Roger Waters.

 • Får i 2009 den prestisjetunge "Prøysenprisen" for sitt mangeårige virke som opphavsmann.I 2010 kommer "Sigvart Dagslands Bryllups- og Bekgravelsesorkester", Sigvart samler 10 musikere på Soria Moria Bar- og Bistro på Torshov, og spiller 5 dager inn en cd med 11 gamle og 4 nye låter tilnærmet laiv. Med i bandet er blant annet trompetist Mathias Eick, soloartist og spelemannprisvinner Julian Berntzen, jenteduoen Garness, D'Sound motor Jonny Sjo, gitaristene Geir Sundstøl og Kjetil Stteensnæs, trommis Ole Andreas Olafsrud samt keyboardist og fast turnepartner Torjus Vierli.

 • I april 2012 kommer oppfølgerplaten til Dagslands all-star-band, "Villa Nordraak", en cd med neste bare nye låter, der bandet denne gangen blant annet er forsterket med munnspillnestor Sigmund Groven. Sigvart Dagslands Bryllups og Begravelsesorkester anno 2012 på cd:- Sigvart; Flygel, sang og kor- Geir Sundstøl; Gitarer av all salgs sort- Ingelin Regstad Norheim; Akk gitar, kor og sang- Torjus Vierli; keyboards- Julian Berntzen; Fioloin, Mandolin, Rhodes & Kor- Mathias Eick; Trompet& Vibrafon- Sigmund Groven; Munnspill- Hildegunn Garness Reigstad; Perkusjon, Klokkespill, Marxofon, Kor & Sang- Bjørn Holm; Kontrabass & Kor- Arnfinn Begrabb; Trommer

      Utgir i November 2013 sin første felles-cd med sin adskillig vakrere halvdel, Karoline Krüger.  Legger ut på en stor og feiret julekonsertturnè

      samme år med 10-mannsorkester.  Cd`en selger til platina, en sjelden begivenhet i disse nedlastningstider.

       Deltar i 2014 i Tv2-programmet "Hver gang vi møtes", sammen med Anneli Drecker, Alexander Rybak, Elg, Simone, Samsaya og Lars Lillo Stenberg.

       Utgir høsten 2016 albumet "Røst", med video til tittelmelodien av regissør Harald Zwart.  Torjus Vierli er produsent av platen, hvor forøvrig Tor Egil Kreken, Jango             Nilsen og Hildegunn Garnes Reigstad utgjør hovedbandet.

 

      

 

bottom of page